17. maaliskuuta 2016

Ohjaamon iloisten työelämätorstailaisten terveisiä!



Heippa hei kaikille!

Me ollaan Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden sosionomiopiskelijoita, ja ollaan työelämätorstaiharjoittelussa Kotkan ohjaamossa.


 Kuvassa vas. Henna, Heli, Mira, Paula ja Juho. Kuvasta puuttuu Johanna.

Kaksi kuukautta sitten astelimme ensimmäistä kertaa nuorisotoimeen ja ohjaamon suunnittelu porukkaan mukaan. Emme tienneet yhtään millaiseen kelkkaan ollaan hyppäämässä mukaan.  Aluksi meille esiteltiin nuorisotoimen kuviot, mitä tullaan tekemään ja kenen kanssa. Ohjaamon avaaminen ja siellä työskenteleminen oli keskeisin asia. Sen puitteissa olemme kyselleet Pasaatissa kotkalaisten nuorien kuulumisia ja mitä Kotkassa on hyvää ja mitä voisi parantaa. Tahdoimme kuulla nuorten mielipiteitä ja toiveita, jotta pystyisimme viemään kehitettäviä asioita eteenpäin. Tavoitteena oli saada nuorten ääni kuuluviin ja antaa heille mahdollisuus oikeasti vaikuttaa asioihin.

Kevään edetessä meitäkin tavoittaa usein torstaisin päivällä Ohjaamon tiloista ja monista tapahtumista, joissa Ohjaamo on mukana. Kohderyhmänä ohjaamollehan ovat alle 30-vuotiaat nuoret. Kaiken saamamme informaation ja opettelun keskellä meni hetki tajuta, että me kaikki opiskelijat kuulumme myös kohderyhmään! Mieleen valkeni nopeasti ajatus: Aivan mahtavaa, että meillä ja teillä kaikilla muillakin nuorilla on nyt paikka mihin mennä ja saada sieltä apua askarruttaviin asioihin nopeasti ja helposti. :)


Kivaa kevään jatkoa kaikille,

Ja tervetuloa myös jututtamaan meitä opiskelijoita!

Johanna, Heli, Paula, Juho, Henna ja Mira


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti