26. tammikuuta 2017

Kesäduuni 2017 -tapahtuma

Toteutimme yhdessä TE-toimiston kanssa kesäduuni 2017- tapahtuman, jossa työnantajat pääsivät kertomaan nuorille tarjoamistaan kesätyöpaikoista. Meno oli aivan mahtavaa, porukkaa oli runsaasti liikkeellä. Samaan aikaan Ohjaamon tiloissa kävi nuoria tekemässä kesätyöhakemuksia Kotkan kaupungin kesätöihin.

Pasaatissa oli myös bändi esiintymässä. Kiitos Kymen Konservatorion Major Seven - bändi kun esiinnyitte.

Näytteilleasettajat kahvitti Karhulan lukion yrittäjyyslinjan oppilaat. Ohjaamo kävi haastattelemassa Karhulan lukion yrittäjyyslinjan ensimmäisen vuoden oppilaita Eliasta, Rasmusta, Massimoa ja Esteriä sekä opettaja Petriä.

Yrittäjyyslinjan ideana on pohtia omaa yrittelijäisyyttä ja yritysideoita. Opettaja kertoi, että kurssilla perehdytään yrittämiseen ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Linjaan sisältyy mm. markkinointiin perehdytystä ja erilaisia leirejä.

Oppilaiden mietteet yrittäjyydestä olivat yhteneväiset. Yrittäminen on firman ylläpitoa ja bisneksen luomista. Yrittäjältä tarvitaan oma-aloitteellisuutta sekä riskinottokykyä. Yhtenä haaveena oli, että saisi kehitettyä jonkin palvelun esim. työikäisille. Tulevaisuuden haaveena oli myös, että saisi olla mukana kehittämässä Kotkan kaupunkia. Positiivisia asioita olivat nuorisotilat ja liikuntamahdollisuudet. Kehitettäviä kohteita olivat nuorten ostosmahdollisuudet sekä turisteille tarjottavat palvelut esim. viihdetarjonta ja nähtävyydet. Toiveena oli myös, että Karhulassa olisi enemmän tapahtumia nuorille.

Ohjaamon Lauri painoi pitkää päivää ständillä kertoen kesätyömahdollisuuksista ja Ohjaamon tarjoamasta tuesta, vaikkapa kesätyöhakuun liittyen. Jaettiin tikkarii, heijastimii ja sai antaa nimiehdotuksensa Kaksi taloa ja yksi piha- alueelle jonne Ohjaamokin kesän kynnyksellä muuttaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti